The Sky

Home about Linkies Stuff
LUKA HATI ATAU LUKA TANGAN?
Friday, February 1, 2013 | 4:44 AM | 0 Bubles
Assalamualaikum. Lama jugak tak update blog tak tahu nak cerita apa. Hm lagipun busy sekolah. Korang pernah kecewa dalam bercinta tak? Kalau pernah angkat tangan nak kira. Okay, hm ramai juga. Kebanyakan korang masih lagi di bangku sekolah. Sebenarnya, tak ada apa yg patut dirisaukan zaman sekolah nie. Duit mak ayah tanggung, rumah mak ayah tanggung, makan minum baju semua lah. Tapi, masih lagi ada yang tak bersyukur macam aku. Aku pun tak tahu kenapa, aku selalu nak marah-marah. Emosi aku mungkin tak stabil. Aku kecewa, yeke? Post yang lepas kemain happy lagi kan? "Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula rumah tangga". Kan? Betul tak? Banyak sangat dugaan kami, mungkin Allah nak menguatkan hubungan nie atau kami memang kena berpisah? Aku tak nak berpisah dengan dia. Kami dah lama, macam-macam kami planning untuk masa hadapan. Kenapa perlu perkara macam nie berlaku? Aku cuba jadi kuat, memang aku boleh gelak, happy tapi bila aku kat rumah sorang-sorang aku jadi gila. Aku sorang-sorang, menangis. Perlu ke aku buat semua tu? Keluarkan air mata untuk seseorang yang tak pernah fikir hati aku, perasaan aku, cinta aku untuk dia. Aku tak pernah sesetia nie untuk seseorang lelaki yg macam dia. Kenapa aku buat semua nie? 

25 Januari 2013, aku dah buat something yg aku rasa gila. Tapi tak seteruk yg aku harapkan jadi. Aku harap hari tu aku mati tapi, benda yg aku guna tak berapa tajam. Cuma luka sikit dan aku rasa itu kerja gila! Aku seorang yg cepat ngilu dengan something mcm tuh, tapi aku jadi seronok buat benda tu malam tu. Habis lantai bilik Nysa. Nak tahu sebab apa? Sebabnya satu, CINTA! Semua nie bermula dari aku tak datang sekolah pagi tu, aku pergi Ebox dengan dia petang tu, ibu hantar depan Carefour dalam pukul 11.30. Esok cuti sekolah. Kami happy sangat, cuma dia banyak diam sebab demam *mungkin* atau fikiran dia kat tempat lain. Kami bergurau macam biasa. Nyanyi nyanyi, bahagia sangat. Macam dunia kami punya. Dalam pukul 6, haTi aku terdetik nak tengok phone dia, aku pelik kenapa dia 'FLIGHT MODE'kan phone dia? Kenapa? Dia sorokkan sesuatu ke? Aku check Gallery phone dia, tapi kenapa masih simpan gambar betina tu? Kenapa? Sedangkan kau tak simpan gambar aku? :') Kenapa? Aku kecewa lagi, tapi aku tak menangis. Aku terus keluar dari situ dan satu lagi buat aku terpaksa jugak menangis, dia tak halang aku dari pergi? TAK! Aku tak kisah, hati aku cakap mungkin nie pengakhirannya. Aku decide tak balik rumah, aku pergi rumah Amy :') Kawan kerja aku dulu. Dia bawak aku pergi JJ Taman Maluri malam tu beli baju and jeans. Dia curlkan rambut aku, dia make up aku. Aku teruk sangat malam tu. Then JOE baru call aku bila dah lewat sangat. Dah terlambat. Dia pujuk aku balik, pujuk punya pujuk, aku cair dan aku balik. Amy hantar aku depan gate rumah aku. Lepastu, phone dia off. Sampai pukul 11.45 malam, aku call dia text dia, whatsapp dia. Dia tak reply semua tu!! Mana dia pergi? Dari pukul 8.30 aku cari dia. Dalam pukul 11.50 malam aku tak sedap, aku just pakai singlet and cardigan dengan jeans. Berbekalkan rm150 aku call Nysa, suruh datang amek aku kat rumah naik motor. Dia datang amek aku, kitorang terpaksa tutup muka supaya guard rumah aku tak perasan. Kerja gila yg aku pernah buat tiga tahun dulu. Ini kali kedua aku lari rumah untuk cari org yg aku sayang. Dia pergi mana? Sampai ke Setapak kami cari dia, dengan skuter abg Nysa. Aku ingat, dia pernah cakap kat aku dulu, "kalau Abiy hilang one day, cari je kat rumah Abiy atau condo ijat. Abiy tak lari mana-mana situ je". So first sebelum rumah dia, aku cari kat condo kawan dia dulu. Tapi aku takut nak masuk dalam. Aku call number kawan dia dalam 5 kali tak berangkat. Macam cuba lari dari aku :'D

Lepastu aku cari dia kat Kg Baru, aku tunggu dia text aku. Malangnya, aku tak ingat mana satu rumah dia. Demi ALLAH, otak jem gila time tu. Nasib Nysa faham, ikut je mana aku suruh bawak. Dan, nasib malam tu takde roadblock. Nysa tengah positive time tu. Aku berserah je apa yg bakal jadi. Aku call dia time atas motor. ALhamdulilah dia angkat, aku cakap aku cari dia aku dah kat Petronas yg dia selalu isi minyak yg dekat Marinara and Perpustakaan Negara tu. Dia suruh aku pergi rumah daniel. Masalahnya aku tak ingat. Then Nysa cakap, "kita balik Tyka, kau tengah tak betul. Nanti aku call mak kau cakap kau tidur rumah aku. Takpun suruh mama Bella call. Kau rest kat rumah aku or Bella sampai kau okay. Kau tak betul nie :')". Aku terharu sangat dengan dia time tu :') Hanya tuhan yg boleh balas. Kami pun sampai rumah Nysa, so sekarang ibu tak payah risau aku pergi mana, ibu tahu aku tidur rumah Bella. Nasib mama Bella faham situation aku that night. Aku menangis time atas motor. Serabai gila rambut aku time tu :') Nasib rambut yg Amy curl tu ada lagi. Haha *sempat lagi* Sampai je rumah Nysa, Nysa kata nak mandi. Aku selongkar bilik dia cari pisau then jumpa satu pisau lipat. Aku toreh tangan aku, darah banyak tapi tak dalam sebab tak tajam pisau dia. Nak tengok gambar? :') Sekarang dah okay sikit lah. Aku eprgi sekolah banyak kali cover tangan aku, sorang pun kawan aku tak tahu. Biarlah dorang tahu sendiri.


Tak sakit pun, hati lagi sakit :'/ Hihi tapi dia takkan pernah sedar. Nampak je besar en luka dia? Bila dah dibasuh, kecil je luka dia. Tak besar mana lah. Letak minyat gamat hari-hari baik lah dia. Lepastu aku tidur dengan linangan air mata, Nysa pun masuk and selimutkan aku, basuh luka aku yg aku biarkan malam tu. Aku terharu sangat. Dia sosial, teruk tapi dia tak pernah ajar aku ikut perangai dia. Thanks sahabat. Sampai mati aku ingat jasa kau :') 

Pengajaran untuk korang : Jangan sebab CINTA, korang merana. Life goes on, so jangan jadi macam aku. Terlalu hambakan cinta. Sebab aku memang tak boleh hidup tanpa Sibra Swedan bin Yahya. Sorry to say, korang nak kata apa katalah. Tapi aku tetap sayang dia. Bye :'D


OLDER POST / NEWER POST