The Sky

Home about Linkies Stuff
COME BACK.
Saturday, March 29, 2014 | 6:31 AM | 0 Bubles
Assalamualaikum saudara saudari cikaboom cikaboom. Lamanya tak mengapdate menda alah ni. Banyak benda nak cerita harini. Busy lah kerja. Straight away after SPM, terus kerja. Okay lah kerja tu tapi sekarang dah berhenti. Kerja kat sini dapat jumpa banyak sangat species species manusia yang aku tak pernah bertemu pun selama 17 tahun hidup. Manusia yang suka menjatuhkan orang lain termasuklah orang yang suka mengutuk ciptaan Tuhan ni. Ada dua cara nak membasmi mereka ni, first lawan balik bertubi-tubi jangan kalah. Second, diam dan biarkan mereka berbicara *let it go, let it gooooo* Lebih kurang macam tu lah. Hahaha. Moral of the story, orang macam ni sepatutnya kita takyah lawan balik. Biar je dia nak kutuk ke apa ke, yang penting kita just stay cool and be ourselves. Toksah pikir hal orang lain. Hihihih, ye ke idok?

By the way, next story is about ya to be honest about myself. Dulu aku pernah gilakan seseorang sampai lupa about myself. Lupa pasal Tuhan yang satu tu. 8 bulan ye tak silap aku 8 bulan, aku tersiksa sampai lah nak dekat SPM, aku muhasabah diri mana silapnya aku. Kenapa macam ni? Sepatutnya aku fikir jauh, SPM is the future, is the point for to catch bukan cintan cintun ni. Ya, silap aku sebab terlalu percaya, terlalu cinta dan terlalu sayang. Akhirnya, aku yang terlalu sakit. Tapi, alhamdulillah berkat usaha aku sendiri aku berjaya kuatkan diri before aku sit SPM dulu. You guys know what, I got good result in SPM. Tak ada lah cemerlang tetapi keputusan tu sesuatu yang membanggakan parents aku. I'm so happy to see the smiles at their faces. Just too happy. Berbalik kepada cerita asal, aku sekarang boleh dikatakan "Heartless" jugak sampai ada sorang yg dah terluka sebab aku. Hmm I just can't go on with you. Sorry, F. I can't love you no matter how I've tried to. 

Last but not least, Atikah yang dulu bukanlah yang sekarang. Atikah yang kini sudah mampu hidup sendiri. Sudah mampu bangun sendiri dan gagah walaupun wajahnya sudah jatuh tercium bumi. Rahsia aku kuat? Solat tahajud banyak-banyak and you will get the miracle and benefit from it. In shaa Allah. Allah tu Maha Mendengar dan tak pernah tidur. Even kau berdoa pukul 3, 4 pagi Dia mendengar malahan lagi mustajab sebab waktu tu orang lain sibuk mengejar untuk tidur tapi kau masih berjaga untuk kejar redha-Nya. Satu je pinta aku, kalian doakan aku terus istiqamah dalam hal ni. Amin amin ya Rabbal Alamin. Aku juga doakan semua pembaca blog aku akan sentiasa istiqamah dalam mencari redha-Nya kerana cinta dari-Nya adalah cinta yang paling suci daripada suci. Akhir kata, sayangi Dia Maha Pencipta dan sayangi diri sendiri sebelum berikan hati kepada manusia yang belum tentu ikhlas dengan kita. Kerana kita semua hanya manusia biasa. Pendirian sering bertukar~~ Am I right? See ya in the next writing. Yang baik dari Allah dan yang buruk dari aku. Wassalam...
 

OLDER POST / NEWER POST