The Sky

Home about Linkies Stuff
HARAPAN.
Thursday, June 25, 2015 | 12:31 PM | 0 Bubles
"Jangan suka kasi harapan, kalau awak belum tentu boleh tunaikannya"

Harapan? Apa semua ni? Baik atau buruk penyudahnya nanti. Banyak definisi kita nak olah tentang harapan ni. Ada yang suka memberi dan ada yang suka menerima. Selalunya yang terluka adalah yang menerima. Semestinya lah kan? Hehehe, life isn't fair enough honey. So, be strong! Apa benda lah cik tyka merepek pasal harapan ni kan? Tak ada apa sebenarnya cuma nak share pasal cik tyka pernah berharap dan memberi harapan. Dua-dua cik tyka dah pernah rasa hokay! Hahaha, so no worries cik tyka takkan bercerita tanpa pengalaman.

So, lets start. First of all, pasal menerima harapan. Actually, cik tyka ni memang jenis orang yang suka berharap lelebih tau. Haha, so don't gimme any hopes. Sebab cik tyka akan tuntut hopes tu sampai ke lubang kubur kau. Wakakaka takdelah. Okay cik tyka serious. Cik tyka suka berharap, sebab berharap ni best kot :) Kot lah. Ada seseorang ni, baik, kacak jugak, sado yang penting, pernah cik tyka berharap dengan dia sangat. Dia budak kolej tyka. Yes, i admit it! Errr, even housemates menganjing apa semua tapi cik tyka menafikan semegahnya! Hahaha, tapi dalam sudut hati memang cik tyka berharap dengan dia. Pernah teman dia gunting rambut, makan, lepak swimming pool, selfie and pernah jalan kaki pergi pasar malam dari PV20 sampai wangsa maju seksyen 1. Sweet tak? Okay, cik tyka taktahu waktu tu dia cuma anggap cik tyka ni bestfriend tak lebih dan tak kurang. Cik tyka yang berharap lebih-lebih sebab dia baik sangat :( salah cik tyka k bukan salah mamat tu. Pernah makan cendol sesama, and dia cerita pasal relationship dia with someone someone ni. Yes, tak jeles time tu sebab maybe tak terberharap lagi kot huhuhu. Second, someone in Terengganu. Yes, i do. I love him. Really deeply in love. Boleh dikatakan, he's my laughing gas. Tapi, dia hilang macam tu je. Maybe he need someone yang dekat dengan dia apa semua kan. Then, i don't need him instead. Alhamdulilah dah buang semua perasaan.

Next, orang yang suka memberi harapan. Cik tyka pernah bagi orang harapan okay? Kesian orang yg pernah berharap dengan cik tyka tu mesti terluka kan? Hmm bukan sengaja jenis cik tyka ni memang baik dengan orang yg baik dengan ciktyka. Kalau sekali jahat, 10 kali cik tyka jahat dengan dia. Hahaha memang patut camtu kan? Takdelah. Cik tyka just nak layan orang bebaik kenapa sampai berharap kan? Excuse me, tak semestinya layan baik tu tandanya suka sayang cinta kasih ya habibi maulana. Okay. Tamat untuk entry kali ni. Cik tyka kekurangan idea nak update apa, hahaha plus malas nak type. Terima kasih lah pada yang sudi baca tu. Yang terpaksa baca tu cik tyka doa kan dia sembelit time nak uhuk uhuk nanti. Padan muka! Assalamualaikum :)

OLDER POST